Followers

IMPORTANT NOTES

1. All item will be reserved for only two days.

2. Serious buyer only. No fussy buyer.

3. Kindly proceed with the payment once i have send you the quotation within two days to avoid any cancellation.

4. Happy Crafting!!!

5. Feel free to view my online blog catalogue. Thanks.

December 28, 2010

FED UP

Salam Semua. Bulan 12 nih mmg bulan paling hectic for me...Banyak benda nk kena wat...Kerja diopis makin bertambah...Kekadang tu rasa mcm nk tinggalkan aje dunia kraf nih,,ditambah lak lagi dengan perangai customer yg cam **** (some of my customer jew)...tapi disebabkan some nih,,,saya rasa geram sesangat..Saya bukannya full time okay dalam bidang kraf nih,,saya buat tuk part time pon..untung pon xbnyk,,nak ikutkan hati nk tinggalkan ajer wat bisnes craft nih,,tapi saya kesian lak kat customer sy yang laen tuh,,yang setia beli barang dengan saya,,tapi disebabkan segelintir yg perangai cam ****,,rase fed up giler...,xpayahlah nk mintak2 kurang setakat beli xsampai RM10.00...yg xtahan tuk customer yg nk COD lak,,beli xsampai lam RM10,,,,pastu nk kena deliver lagik kat diowg,,,mai aiii,,melampau nih,,alasan xtau jalan nk ke rumah lah,,,xfamiliar lah ngan area gombak,,kalo xfamiliar,,then xpyh lah prefer nk COD....dengan duet minyak keta lagik nk anta brg tuh kat kowg,,mmg xberbaloi,,,,laen lah beli RM50 keatas ker,,,dengan ikhlas hati saya leh wat delivery...ntahlah,,kadang2 sikap customer tuh sndr yg wat saya rase fed up ngan bisnes kraf nih....sekian........sorry pada sesapa yang terasa....ko nk terasa pon,,aku xkesah,,,sbb letih nk jaga perasaan orang nih,,perasaan kiter bukannya dier peduli pon..ko xnak beli kat aku pon,,aku xkesah....

December 19, 2010

NEW COLOR FOR HP STRAP - RED

Salam Ahad semua..suha ade upload color baru tuk hp strap..warna merah...huhuhuhuhu...lagi ummpphh okay....harga still sama..klik sini kalo nak tgk craft supplies yang laen...

December 18, 2010

HP STRAP DAH RESTOCK

Salam semua. Saya dah restock hp strap. Warna biru suha dah xjual lagi yek pasal susah dpt stok...tapi ada satu warna tambahan tuk hp strap iaitu warna merah...nnti monday suha upload pic...my lappy lom installed photoshop lagi...sob..sob..sob..

December 15, 2010

Butterfly Keychain

Salam semua..Hadeh,,baru sempat nk upload gambar keychain butterfly nih,,sebeno nyer ada lah sowg customer tu order this 5 cute keychain (kat lam gambo ado 4 jer, pasai lagi satu saya dah kebas),,but then after few days,,dier leh senyap gituh jer kan..Makanya saya pon post lah ready made keychain kat suha-sweetsites facebook. dan alhamdulillah semo butterfly da ado tuan diowg sendiri...hehehehehe....Enjoy the pic..(nnti nk wat redy made bnyk2 lah..senang sket koje)...





IM BACK TO BUSINESS

Salam Khamis semua..Sekarang kedai dah dibuka..sorry yep..Sebelum ni sibuk sket ngan mcm2 hal yang berlaku lam hidupku....nak tau lebih lanjut,,leh tgk blog suha yg nih..


So pada sesapa yang nk order craft supplies silew2 lah email suha..stok xbnyk tinggal nih..Nanti suha dah restock suha update korang yek....


December 06, 2010

Pembantu suha-sweetsites

Nak perkenalkan pada korangs emua,,assistant baru suha...dialah yg duk meneman suha mengira sebijik2 hp strap,keychain semo tuh...yang duk meneman suha sampai ke tengah malam packing2 brg korang semo...Cumeii x??Nama dier semol(sile baca dengan nada yg gediks).....

November 28, 2010

BUSY DAY..BUSY ME..BUSY DAY...

Salam Isnin semua..Terlebih dulu suha nk mintak maaf yek pade some of my customer,ada yang suha terlupa diorang punye order...Tapi suha dah pos tadi pagi...Lepas check up kat hospital terus ke post office..mmg hectic giler pagi nih...Nak habaq kat kowang nih.,


ORDER UNTUK BARANGAN SUPPLIES AKAN DIBUKA BALIK PADA HARI KHAMIS INI 29 NOV 2010..

Sorry yek...Saya sangat sibuk dengan kerja diopis...kerja makin bertambah..tapi gaji lambat pulak nk bertambah...sob..sob...

Jumpa lagi dilaen post yek...Happy crafting guys...

November 07, 2010

Order from member aziah

Salam Semua. Bunga kat bwh ni kawan aziah order..Nama nya Aminah..Kat belakang saya jahit nama si AMINAH tuh...(cam xpuas ati lak kan tulis guna huruf besar..)kahkahkah...
Yang kat bawah keychain 2 bijik love tuh,,saya watkan tuk aziah n pakwe nya..gediks sungguh si aziah nih...sampai keychain pon nk couple2 gaks...(jeles la tuh kan..sebeno nyer dah wat tuk ehem2,,tapi ehem2 xmo pakai sebab malu ngan member dier...)miahhahahahahaha.....ehem2 saya sungguh xsporting...

Keychain bunga ni lak lebeh kurang sebesar tapak tangan..(besar kan)kihkihkih..tapi bukan tapak tangan sampai ke hujung jari tau..tapak tangan tol2 kat tapak tuh..xtermasuk nk ke jari...apa la aku mensarut nih...hikhikhik

Keychain love sebesar 2 ibu jari (kalo kowg gabungkan ibu jari kanan n kiri..)spesifik sungguh size tuh...ada loceng kecing2....




Keychain ni laks...ekkk silap..yg ni kucing shayer...shumell kan..kihkihkih...










October 18, 2010

BRADS

Hai Semua..Suha ada jual brads..Tapi de 2 jenis jer tau..and stock sgt2 lah terhad....Sesiapa yg berminat,,click SINI. Ada tambahn 2 warna baru bagi wool felt..Moh la kitew jenguk2..


October 13, 2010

Keychain Order by My BFF


Salam semua....Ni nak tunjuk keychain yang aziah order kat aku,,yang telah diorder oleh member nyer...(kirenyer aziah ni promoter xberbayar aku lah)...kihkihkihkih....Bagus tul ada member mcm nih..kowg ade ker promoter xberbayar kowg???hakhakhakhak....MySpace Layan kan jer lah ek,,,aziah nih order dalam minggu lepas tapi baru semalam aku dapat siapkan....tuh pon semalam sambil berjudi (poker kat fesbuk tuh) sambil menjahit....hasil nyer,,siaplah 5 bijik keychain tuh...TAPI,,,,gua kalah la der semalam....bnyk tuh,,kalah 200ribu....skg chips tinggal 850 ribu....kalo x,,chips aku dah sejuta dah tuh...hikhikhikhik,,,bernanah je Encik Gagah tgk teknik permainan aku...Tapi semalam,,naseb xmenyebelahi pulek.MySpace

***Yang ni lak,,kuceng baru shayer,,,shumel x??nama dier semol....(agak2 kalo semol dah beshar,,nak panggil ape lak ek,,xkan nk panggil big lak...)MySpace Semol nih memang tiap2 pagi,,kalo aku nk kua g keje,,dier mesti bertenggok kat atas tingkap tuh tgk aku dari luar...chumel kan...

October 07, 2010

Camner nk daftar company..

Ehem2...sebenarnyer saya bukanlah owg yang buleh bagi tips2 atau petua tentang cara nk daftar syarikat nih...Tapi disebabkan dah ade 2 owg ahkak2 menanya,,,maka nye ingin saya membuat satu post tentang pendaftarn company nih... Aku g daftar kat The Mall tgkat 16...dulu kat tgkat 2 kan,,tp diowg dah tuko opis ke tgkat 16...(jgn tanya aku kat mana the mall sudey??mau mkn penerajang lak kan??...ganas x gua der??kihkihkih) MySpace Nak mula camner ek nk citer nih...


Tadi aku sampai jer kat The Mall dlm kul 8.00 pagi..ni sumer pengaruh mak aku nih..dier ckp ramai owg daftar company kunun nyer mcm nk wat ic lah kan..kena beratur panjang2 pastu nanti terkial2 lah nk isi borang...pergh!!!aku pon terpengaruh lah dgn tipu muslihat mak aku nih...Maka nyer,,sampai nyer di tingkat 16,,,aku tgk pintu SSM pon tutup lagi..dah tu lak aku sowg jer yg ada kat luar pintu tuh...apa kes??Hmmmm,,,xper lah,,,gua cuma awal 15 minit jer pon..kihkihkih...

Makanyer,,aku pon turun lah kebawah lepak2 kat luar kat tingkat bwh sekali....

Tepat jer jam kul 8.12, aku pon naek balik,,kali nih pon takde gak owg tapi xper,,sebab pintu SSM dah bukak,,aku pon lepak dlm 3 o 4 minit,,lalu menyerbu tepatke Kaunter 1..Mak Cik kat kaunter 1 tuh mesra alam tul...dier bg aku borang nama company ngan borang ape ntah lagi satu,,(borang butir2 dier pemilik)... Aku pon pe lagi,,dapat jer borang,,terus isi,,Borang nama syarikat tuh kan,,korang kena prepare ngan 3 nama pilihan sbb takot salah satu dh ada owg guna...(aku prepare 5 sbb 2 tuh awal2 dah kena reject ngan mak cik tuh,,ade ke dier ckp nama company aku macam jual teddy bear???---(sabo je lah)
Dah isi dua2 borang tuh kan,,kowg anto blk kat mak cik kat kaunter yg bg korang borang tuh,,then mak cik tu akan bg nombor giliran tuk korang proceed to nest counter...AMARAN :TOLONG BWK PHOTOSTAT IC SEKEPING)...Aku maner lah tau kena bwk nih kan,,kelam kabut tuh mencari kedai fotostat,,dah la kedai nyer xbukak lagi...pastu dlm kul 9 gitu,,baru kedai fotostat tuh bukak,,setengah jam aku tggu kedai fotostat bukak...Memang buang masa ke situ lah jwb nyer...Tapi biler dh fotostat,,then leh terus ke kaunter yg panggil nombor giliran tuh kan,,then diowg akan check kowg nyer borang,,,lepas everything okay,,,then mak cik kat kaunter 11 tuh suh aku pegi tggu kat kaunter 2..Tggu punya tggu dlm 15 minit camtuh,,,abg kat kaunter 2 tuh pon panggil aku,,,dah siap dh..fuhhh.,,,awal gile siap okay...xsampai sejam pon mungkin sebab xramai owg kot..(eh silap,,mana der owg...aku jer sowg kat situ...) MySpace

**cemerlang x karangan aku nih???hikhikhikhik

October 06, 2010

SAYA DAH DAFTAR PERNIAGAAN SAYA

Saya dah mendaftarkan perniagaan saya...Sekarang barulah boleh aktif balik dalam selling menyelling nih...huhuhuhu...Nama company ku ialah...(drum roll pliss)..hikhikhik---Nasuha Cabin Enterprise..Kiut xnama tuh??miahhahahahaha......Sekian..


Nantikan pelbagai barangan terbaru dari my cabin yek...(sebenarnye nk bubuh pondok,,tapi teringat lak pondok kraf..Kang deme habaq cek tiru plak nooo....)

***Ada ke patut my Encik Gagah cakap nama tu x komersial langsung...piraahhhh!!!lu mana tau beb...gua xmaen lah nama2 komersial nih...gua maen nama kiut miut beb...baru ROCK...kahkahkahkah... MySpace

September 05, 2010

UCAPAN RAYA


Salam Ramadhan yang ke 27 semua.. Di kesempatan ini,, saya tuan empunya blog nak mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua kengkawan saya kat alam maya nih,,kepada semua customer2 saya, kepada semua yang membaca blog saya ini,,,selamat hari raya yek kowg semua..Balik kampung bawak keta leklok yek...tuk sah lah nk menunjuk sapa yg hebat kat atas jalan raya tuh...xdek paedah nyer pon..Nak bg tau semua customer suha,, suha-sweetsites akan bercuti pada hari khamis (9/9/2010 - 13/9/2010)..Pastu akan mula beroperasi seperti biasa pada hari selasa 14/9/2010..



July 27, 2010

layan kan ajer..........

MySpace Kat bawah ni keychain yg suha wat tuk bebudak mengaji. Baru siap dlm belasan bijik...keychain tuk budak laki lom siap..yg bwh ni keychain tuk budak pompuan jer dulu suha siapkan..Layankan jer lah pic..xder benda dah nak mencarut kat sini...otak tgh blank nih..MySpace



July 07, 2010

KEYCHAIN TOK AZIAH NGAN PAKWENYER

Keychain nih aziah dh suh aku wat sebulan yg lepas rase nye....tpi disebabkan kebizian yang melanda,,,baru minggu nih aku siapkan and minggu nih gak aku pos kat dier....Sebelum type entri nih pon dah kol aziah dulu tanyer reaksi pakwe nyer,,and alhadulillah pakwe nyer suker...hehehehehe...sporting nyer lah pakwenyer...kalo tau pakwe nyer sporting,,baek aku wat mentuk love ker kan..hihikhik...yg cik abg aku nih lak,,,langsung xsporting,,,tapi ade aku kesah???hehehehehehe....habes kunci umah,,keta ngan moto aku gantungkan ngan keychain felt...hahahahahahaha...

Pastu nk citer sket nih,,sedang haku berjalan2 di klcc menuju ke pejabat...(mcm opis aku lak kan..),,,makanyer aku singgahlah kejap ke atm nk kua kan duet...duet kat dlm purse tggl singgit 50 sen..naek bus pon guner touch n go yg encek gagah bagik..touch n go pon dh tggl belasan hinggit...hikhikhik...Kata encik Gagah,,,"nama jew wat bisnes,,tpi duet manjang
xder.."...heheheheheheheh.....lawak tol,,tu nak komplen lah tuh kan....

Nak dijadikan citer,,,sebelum kua duet,,musti cek baki kan,,cek2 baki lak,,tekezut diwatnyer,,baki duet ade extra 2ratus wor....duet saper lak nih kan...duet customer kew...felik nih....xpon maybank tosilap nih...pastu dh sampai opis,,terus cek maybank2u,,,tengok2 ader perkataan seperti di bawah:

'Pre - Auth Refund' ------ Pre Authorized Refund

NAk dijadikan citer lagik,,aku pon kol lah staf maybank nih,,xleh jadik nih,,kena amek tau nih,,,Jom ikuti dialog aku ngan mamat customer servis cina:

Mamat Cina : sELAMAT tENGAH HARI..bULEH SAYA BANTU?

aku : Selamat tengah hari,,hai nama saya suha,,saya nk tanyer nih,,td sy cek baki akaun bank saya ada extra 2ratus lah...celah mana datangnyer duet ni ek...

MAmat Cina : Ohhhhh...baru2 ini ada xpuan isi minyak gunakan maybank card??...

aku : ape ke kaitan isi minyak ngan extra duet nih lak???xkan aku menang peraduan shell lak kan...-----kata2 dlm hati...

Mamat Cina : Sebab kalo Puan adeisi minyak guner atm kad,,maybank akkan tolak rm200 dr akun puan dan rm200 akan direfund blk dlm mase 2 or 3 hari waktu bekerja....

Suha : OOOOO...a'ahlah,,hari tuh saya ade isi minyak keta Encik Gagah sebab dier telah membawa saya shoping2....hehehehehehe

***Kesimpulannyer,,kalo korang nk isi minyak,,leh jek guner Maybank Card tuh,,tp make sure byr kat kaunter,,,jgn swap jer terus kat tempat isi minyak yg mcm suha buat tuh...kalo swap jer,,,sure kena potong RM200...heheheheheh

Keychain mentuk keta...kat belakang tuh ader nama aziah ngan pakwe nyer...tet..tet....rahsia...sesapa yg berminat nk order,,leh email suha ek..size nyer lebih kurang dlm 2 inci...

**sowi ek pic xberapa nk terang....mlm2 lighting xberapa nk ader...***

KEYCHAIN DAH RESTOCK

...KEYCHAIN RING 22mm DIAM SUDAH DIRESTOCK...

June 30, 2010

HARGA POS BERDAFTAR NGAN POS BIASA DAH NAEK!!!

Salam sumer..Tadi pagi suha g pejabat pos,,rupe2 nyer,,,baru perasan harga pos berdaftar ngan pos biasa dh naek...Nak bg tau kat korang nih,,kalo suha quote korang tggi2 lak next time kan,,,so kena inform awal2 pada mereka yg xtahu harga pos dh naek..Td suha tanyer kat mamat tuh,,,harga pos laju naek x???dier ckp xnaek...fuhh,,,seb baek..yg naek kata nyer harga pos berdaftar ngan pos biasa....pastu suha tanyer lagi,,,harga pos ekspress naek x???dier ckp xtau lagik...hadeiiii,,,,betol ke x ape yg mamat tu bg tau aku nih...kalo betulll,,,,patot ke aku beli sampul2 tuh tok wat stock...hmmmm,,,ntah lah....malas nk citer panjang...SEKIAN....

April 28, 2010

BINGUNG

Naper lah walaupon aku dah taep entry yg latest sekali,,tp kat blog2 laen still kua entri yg lamer...hadoiii....fening diwat nyer...sesape yg tau leh lah hulurkan bantuan yek..sedih tul.....dah lah keje melambaks....

March 25, 2010

FabuLOVE Giveaway


Hai cumer.....hari ni aku nak join giveaway yg di organize oleh Ezyane. Tadi usha punyer usha,,terjumpa lak blog si ezyane ni.. tengok punyer tengok,,hadiah nyer leh tahan gak beb..MySpace .jadi dengan rase terpanggil nyer,,maka aku pon terJoiN lak giveaway tuh....

**psstt,,mintak2 lah menang..dah berapa kali kecewa dah xmonang2 gaks..MySpace

March 18, 2010

Keychain tuk kurt...

Hai semua.MySpace kali nih aku wat keychain tuk kurt..kurt ni dier nak keychain bentuk keta...kata nyer nak gantung kat keta baru..ak pon cubelah..dier nak warna biru lak tuh...hadei...aku ni lak felt biru selai je kot aku ade...sbb biru bukan warna kegemaran...hekhekhek..MySpace ok xketa nih kurt....kalo xok
ak wat yg laen yek syg....keta cabuk ni jelah ak leh wat...ko nak keta tuh sebijik cam keta ko sumpah ak xtau wat..hahaMySpace
Yang ni lak keychain bentuk munger ak wat tuk kurt n ramai lagik member aku yg request nak gak....heheheheheh.....sayang lah kowang sumer...
MySpace
**pssttt..kalau korang berkenan meh lah order kat cini
yek...harga tuk munger ni RM2.50 jek...murah gituh....yg bunger2 kat ats
nih lom letak keychain lagik....

Yang ni lak pas taruk keychain...
Front View
Back View(saje jek taruk butang tuh...)

Yang kotak Empat segi ni lak...harga nyer RM1.00 dan yang tambah button tu kire RM1.50....lalalalaMySpace